
 
Fredagens
familiemiddag er et velkrydret farsbrød, som er en god variation af hakket kød.
Tilbehøret er ovnbagte kartoffelbåde og tzatziki, som er elsket af både store
og små. 
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 1 time. 4 personer 
 
#
Farsbrød: 
½ dl mælk
½ dl rasp 
½ dl havreklid 
1 stort løg 
500 g hakket oksekød
1 æg 
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret
basilikum 
salt og peber 
150 g fetaost 
 
Tzatziki: 
1 agurk 
4 dl græsk yoghurt 
1 fed hvidløg 
1 spsk olie 
½ spsk citronsaft 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
1 kg kartofler 
1 spsk olie
½ tsk paprika 
salt og peber 
*
 
Bland mælk, rasp og
havreklid i en skål og lad det trække 15 min. 
Pil løget og hak det
fint. 
 
Bland oksekødet med
hakket løg og æg. 
Tilsæt krydderier og
fetaosten i små terninger. 
Form farsen til et
aflangt brød, og læg det i en lille bradepande. 
 
Bag farsbrødet
nederst i ovnen ved 180 °C i 50-60 min. 
 
Skrub eller skræl
kartoflerne og skær dem i både. 
Vend dem med olie,
paprika, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. 
Bag dem i ovnen ca.
1 time. 
 
Tzatziki: Vask
agurken, riv den groft og pres væden af i en sigte. 
Rør yoghurt sammen
med knust hvidløg, olie, citronsaft, salt og peber og vend den revne agurk i. 
 
Server farsbrødet
med tzatziki og de ovnbagte kartoffel både. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin