
 
Opskriften på denne varme pie kommer fra Alsace i det
nordlige Frankrig. Retten er fyldig, så desserten er en let og forfriskende
kold suppe med rabarber og is. 
 
FRANSK PIE MED KRYDRET SVINEKØD OG SALAT 
4-6 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Bagetid:
ca. 45 min. 
#
750 g hakket svinekød 
2 tsk salt og friskkværnet peber 
½ tsk muskatnød 
1 lille løg 
2 fed hvidløg 
3 æg 2 dl mælk 
2 ruller butterdej (ca. 500 g) 
 
Tilbehør: 
brøndkarse 
grøn salat med olie/ eddike-dressing 
evt. flûte eller andet brød 
*
Rør kødet sejt med salt. 
Krydr med peber og fintrevet muskatnød, og tilsæt finthakket
løg og hvidløg. 
Rør 2 æg og 1 æggeblomme i kødblandingen. 
Gem 1 æggehvide til pensling. 
Rør farsen godt igennem, og tilsæt gradvist mælk. 
Lad farsen hvile i ca. 30 min. i køleskab. 
 
Læg de 2 stykker butterdej ved siden af hinanden i en
springform (24 cm). 
Dejen skal overlappe hinanden. 
Pensl hele dejen inde i formen med æggehvide. 
Fordel farsen i et jævnt lag på dejen. 
Fold dejen hen over farsen, så der kommer et hul til
"skorsten" i toppen. 
Pensl dejen med resten af æggehviden. 
 
Bag pien ved 175 °C i ca. 45 min., til dejen er gylden. 
Farsen skal have en kernetemperatur på 80 °C målt med
stegetermometer. 
Server pien med brøndkarse, grøn salat med dressing og evt. flûte.
 

 
RABARBERSUPPE MED VANILJEIS 
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min. 
 
#
300 g rabarber 
4 dl vand 
100 g sukker 
½ vaniljestang 
2 tsk kartoffelmel 
1 lime (saft) 
Tilbehør: ½ liter vaniljeis 
*
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. 
Bring vand, sukker og kornene af vaniljestangen i kog. 
Tilsæt rabarberne, og kog i få min. 
Rør kartoffelmel ud i limesaft. 
Tag gryden af varmen, rør jævningen i den næsten kogende
suppe, og smag til med sukker og lime. Afkøl suppen. 
Server rabarbersuppen iskold med vaniljeis. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin