
 
Prøv en ny variation
af frikadellerne. Vi har pakket en god fars omkring hårdkogte æg, og stegt dem
som store frikadeller. 
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 15 min. 4 personer.
 
#
Frikadeller: 
350 g hakket kalve- og
flæskekød 
1 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
1 tsk tørret
basilikum 
1 spsk hvedemel 
2 spsk rasp 
1 æg 
2 dl mælk 
4 hårdkogte æg 
2 spsk smør 
1 spsk olie 
 
Kartoffelsalat: 
1 kg kogte kartofler
3 dl ymer eller
fromage frais 
2 dl mayonnaise 
2 spsk sennep 
1 bundt dild 
salt og peber 
 
Tilbehør: grøn salat
*
 
RØR det hakkede kød
med salt og krydderier. 
Tilsæt mel, rasp, æg
og gradvist mælk. 
 
FORM farsen til fire
store frikadeller. 
Læg et pillet
hårdkogt æg i midten af hver. 
Fold farsen godt om
æggene, så de er skjult. 
 
STEG frikadellerne i
smør og olie ved middel til svag varme i ca. 12-15 min. vend dem ofte. 
 
KARTOFFELSALAT: Skær
de kogte kartofler i skiver. 
Bland en dressing af
ymer, mayonnaise, sennep og dild. 
Smag til med salt og
peber, og vend kartoflerne i dressingen. 
 
SERVER frikadellerne
med kartoffelsalat og en grøn salat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin