
 
En frisk suppe til
en varm sommerdag. Server den med forskelligt tilbehør, så hver gæst kan
designe sin helt egen suppe. 
Arbejdstid: 25 min.
Udblødning: 30 min. Kogetid: 1 min. Ikke fryse-egnet (4 personer) 
 
#
2-3 skiver lyst brød
(uden skorpe) 
2 dl vand 
500 g modne tomater 
1 stor agurk 
1 rød, gul eller
grøn peber (efter smag) 
2-3 fed hvidløg 
1 dl olie 
3 spsk
sherryvineddike 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
2 tomater 
1 salatløg (eller
rødløg, finthakket) 
1 rød og grøn peber
(små tern) 
½ agurk 
lyst brød (uden
skorpe) 
olie 
*
 
Skær brødet i mindre
stykker og ud blød det i koldt vand i ca. 30 min. 
Skold tomaterne og
flå skindet af dem. 
Skær dem i kvarte og
fjern kernerne. 
Skræl agurken og
flæk den. 
Skrab kernerne ud og
skær den i mindre stykker. 
Vask peberfrugterne
og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge. 
Pil hvidløgsfeddene
og blend det hele sammen med olie. 
Tilsæt evt. lidt
vand, om nødvendigt. 
Smag til med salt,
peber og sherryvineddike. 
Sæt suppen i
køleskabet, til den skal spises. 
 
TILBEHØR: Flå evt.
tomaterne, udkern dem og skær dem i små tern. 
Det samme med
peberfrugt og agurk. 
Skær brødet i små
tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie. 
Server suppen med
tilbehøret i små skåle. 
 
TIPS: Udvid evt
tilbehøret med små stykker serranoskinke og hakkede hårdkogte æg. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin