
 
Skru godt op for krydderurterne, og sæt smagen af Grækenland
på middagsbordet. Den cremede tzatziki er rørt med spinat og passer rigtig godt
til bøffen. 
4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: ca. 25 mi
n. 
#
Spinattzatziki: 
500 g spinat 
3 dl græsk yoghurt 
1-2 fed hvidløg 
salt og peber 
 
Græske bøffer: 
500 g hakket oksekød 
1 tsk tørret timian 
1 tsk tørret rosmarin 
1 tsk tørret oregano 
50 g feta 
1 spsk olie fx olivenolie
 
Stegte peberfrugter: 
3 røde peberfrugter 
2 spsk olie fx olivenolie
1 bundt persille 
½ citron 
 
Tilbehør: 
brød eller pitabrød 
oliven - gerne Kalamata-oliven 
*
Skyl spinaten. 
Varm en stor gryde op, og kom spinaten i gryden. 
Rør hele tiden, til spinaten falder sammen. 
Lad den koge i 5 min. under jævnlig omrøring, til al væsken
er fordampet. 
Lad den dryppe godt af i en sigte, mens den køler af. 
Rør yoghurten med presset hvidløg. 
Vend spinaten i yoghurten, og smag til med salt og peber. 
Ælt kødet med krydderier. 
Tryk små stykker feta ind i kødet, og form det til 4
hakkebøffer. 
Brun bøfferne på begge sider på en varm pande med olie. 
Skru ned for varmen, og steg i endnu 4 min. på hver side. 
Krydr med salt og peber. 
Skær peberfrugterne i tykke skiver. 
Steg dem i olie på en pande ved høj varme i ca. 5 min., så
de får lidt farve. 
Hak persillen, og vend med peberfrugter. 
Dryp med citronsaft, og smag til med salt. 
Server bøfferne med tzatziki, peberfrugter, brød og oliven.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin