
 
Når du grillsteger
fisk, er det vigtigt at lade fisken passe sig selv, mens den steger. Lad den få
et fint brunt grillmønster, før du vender den - så undgår du, at den hænger
fast i grillristen. 
Arbejdstid: 35 min.
Estragonsmørret er fryseegnet. 4 personer 
 
# Ingredienser til Grillede hornfisk og
fennikel med ærtedressing:
Estragonsmør: 
1 potte estragon 
100 g blødt smør 
friskkværnet sort
peber 
 
Grillede fennikel
med ærtedressing: 
500 g ærtebælge 
1 økologisk citron 
3 spsk olie + 1 spsk
til pensling 
salt og peber 
2 fennikel 
 
Hornfisk på spid: 
2 hornfiskefileter 
8 lange træspid 
2 spsk olie 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
1 kg kogte nye
kartofler 
*
Sådan laves Grillede
hornfisk og fennikel med ærtedressing:
Hak 1 lille håndfuld
estragonblade og rør dem i smørret. 
Krydr med
friskkværnet peber. 
Rul smørret ind i
køkkenfilm eller et stykke bagepapir. 
Læg smørret i
fryseren, mens resten af maden laves. 
 
Bælg ærterne og hak
dem groft. 
Bland ærterne med
olie, fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber i en skål. 
 
Skær
fennikelknoldene i 1 cm tykke skiver og pensl dem med olie. 
Steg dem på en varm
grill, til de har et flot grillmønster på begge sider og er møre med lidt bid. 
Læg dem på et fad og
hæld ærtedressingen ud over. 
 
Skær finner og
bugben af hornfiskefilet'erne og del dem i ryggen til to lange filet'er. 
Fjern eventuelle
løse ben og skær filet'erne i 15-20 cm lange stykker. 
Træk fiskestykkerne
på spid, pensl dem med olie og krydr med salt og peber. 
 
Læg fisken med
skindsiden nedad på en meget varm grill. 
Steg dem, til de har
smukt gyldenbrunt mønster. 
Vend dem om et kort
øjeblik og tag dem af grillen. 
 
Server fisken med
fennikel, kogte kartofler og estragonsmør i skiver. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------