
 
og provencekartofler, som er bagt med citron og oregano.
Kartoflerne er især gode til lammekød, men også til en god (hakke)bøf, kotelet,
kylling eller et stykke stegt fisk. 
Arbejdstid: 20 min. Marinering 1 time. Stege/bagetid: 25
min. 2 personer. Er du alene så halver portionen..
 
#
6 lammekoteletter 
1 spsk olivenolie 
1 stilk frisk rosmarin 
salt og peber 
 
Provencekartofler: 
500 g nye kartofler 
1 økologisk citron 
1 spsk olie 
1 spsk friskhakket oregano (eller 1 tsk tørret) 
salt og peber 
*
VEND koteletterne sammen med olie, finthakket rosmarin, salt
og peber og lad dem trække 1 time.
 
TÆND ovnen på 225 °C. 
Skrub kartoflerne rene og skær dem evt. i halve. 
Vask citronen, riv skallen fint og sæt det til side. 
Pres saften.
 
VEND kartoflerne med 1 spsk citronsaft, olie, oregano, salt
og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. 
Sæt dem i ovnen i ca. 25 min. vend rundt i dem et par gange
undervejs. 
Vend citronskal og evt. lidt frisk oregano i kartoflerne,
når de er gyldne og møre. 
 
VARM en grill eller grillpande godt op og steg koteletterne
på grillen ca. 3 min. på hver side. 
Læg dem på et fad og dæk dem løst med alufolie. 
Lad dem trække 5 min. og server med provencekartofler. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin