
 
Server en god
gammeldags grydesteg med flødesauce som gæstemad. Saucen er smagt til med
citronsaft - du kan evt. også tilsætte lidt fintrevet citronskal, hvis du
bruger en økologisk citron. Har du friske krydderurter i vindueskarmen, så
tilsæt gerne en håndfuld friskhakkede krydderurter til sidst - eller lad
gæsterne klippe frit ved bordet. 
Desserten kunne være
en Solbærmousse, som du kan lave med solbærsyltetøj eller friske solbær.
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid. ca. 2½ timer. Kødet er fryseegnet. 4 personer 
 
# Ingredienser til Grydestegt kalvetykkam med
flødesauce og bønnesalat:
800 g kalvetykkam
(evt. snøret) 
25 g smør 
2 spsk olie 
salt og friskkværnet
peber 21øg 
2 citroner 
1 knoldselleri 
3 laurbærblade 
4 spsk hvedemel 
2 dl piskefløde 
 
Bønnesalat: 
250 g grønne bønner 
1 dåse brune bønner
(eller ca. 250 g kogte) 
3 skalotteløg 
250 g cherrytomater 
citronsaft 
olie 
*
Sådan laves Grydestegt
kalvetykkam med flødesauce og bønnesalat:
Brun kødet i smør og
olie i en stegegryde og krydr med salt og peber. 
 
Pil løgene og skær
dem i både. 
Skræl sellerien og
skær den i grove terninger. 
Vask citronerne og
skær 4 skiver af den ene. 
 
Læg løg, selleri og
citronskiver ved kødet og tilsæt 1 l vand og laurbærblade. 
Lad kødet småstege
under låg i 2-2½ time, til det er mørt. 
 
Bønnesalat: Nip
bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 4-5 min. 
Læg dem i iskoldt
vand og lad dem dryppe af. 
Pil skalotteløgene
og hak dem fint. 
Vask tomaterne og
skær dem i halve. 
Afdryp de brune
bønner. 
Bland det hele
sammen og smag til med lidt citronsaft, olie, salt og peber. 
 
Tag kødet op og skær
det i terninger på ca. 3x3 cm. 
Si stegeskyen over i
en gryde og hold kød og grønsager varmt. 
Jævn saucen: Rør mel
og fløde sammen. 
Rør det i den
kogende stegesky under piskning og kog saucen i mindst 5 min. 
Smag den til med
citronsaft, salt og peber. 
 
Vend grønsagerne i saucen,
anret med kødstykkerne og server med bønnesalat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------