Logo

Grydestegt oksesteg med ølsauce, mos og surt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grydestegt oksesteg med ølsauce, mos og surt

 

Det er hyggeligt med en god, gammeldags ret en gang imellem og så smager den jo pragtfuldt!

5-6 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer. Fryseegnet

 

#

1 kg snøret oksetykkam (uden ben)

15 g smør

1 spsk olie

3 løg

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

1 øl (fx classic)

2 laurbærblade

3-4 kviste frisk timian

500 g gulerødder

100 g skalotteløg

 

Sauce:

25 g smør

3 spsk hvedemel

5 dl stegesky (og evt. vand)

 

Kartoffelmos:

1½ kg melede kartofler

½ liter mælk

25 g smør

 

Tilbehør:

250 g kogte grønne bønner og syltede asier

*

 

Brun kødet på alle sider i gyldent smør og olie i en stegegryde.

Pil løgene, skær dem i både, og vend dem i gryden.

Krydr med salt og peber, og tilsæt øl, laurbærblade og timian.

Steg kødet i ca. 1 time og 30 min. ved svag varme under låg.

Vend stegen et par gange undervejs.

 

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå.

Pil skalotteløgene.

Læg grønsagerne i gryden, og steg videre i ca. 20 min., til kød og grønsager er møre.

Stik i kødet med en kødnål, og tag det op, når det er mørt.

Si kogelagen fra, og gem urterne.

 

Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Tilsæt gradvist stegeskyen og evt. vand og pisk godt.

Kog saucen igennem i mindst 5 min.

Smag til med salt og peber.

 

Kog skrællede kartofler møre i vand uden salt.

Hæld vandet fra kartoflerne, men gem ¼ liter.

Pres kartoflerne gennem en purésigte, eller mos dem med en kartoffelmoser.

Rør varm mælk og smør i, og spæd med lidt af kartoffelvandet til passende konsistens.

Smag til med salt og peber.

Skær kødet i skiver, og server det med urter, kogte grønne bønner, sauce, asier og kartoffelmos.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 226 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Wokpande hurtig og kinesiskEn typisk kinesisk ret tilberedt på ingen tid! Denne delikate ret sætter garanteret dine...
• Mexico BiksEr der steg fra søndagsmiddagen, der blev lidt tilovers. Resterne kan bruges til andre...
• Bøf og tomat med rosmarinBøffer af oksefilet: Mangler du lidt inspiration til en god bøf? Så er her ideer, der...
• Kræmmerhuse med flødeskum og bærDenne dessert er en pæredansk klassiker: sprøde kræmmerhuse med flødeskum og sommerbær
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os