
 
Køb noget
friskhakket godt oksekød, og nyd den gode bøfsmag. 
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 25 min. 
 
#
Bøffer: 
350 g hakket oksekød
salt og peber 
1 spsk olie 
 
Fritter: 
400 g store
kartofler
½ spsk olie 
salt og peber 
 
Kold bearnaise: 
3 spsk mayonnaise 
3 spsk fromage frais 
1 tsk friske eller
syltede estragonblade 
1-2 spsk
bearnaise-essens 
 
Tilbehør: 
salat eller grønsager
*
 
Tænd ovnen på 225 °C
varmluft. 
Skræl kartoflerne,
og skær dem i fritter. 
Blancher dem i
kogende, letsaltet vand i 4 min. 
Hæld dem i et
dørslag, og skyl med koldt vand. 
Læg dem på en
bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber. 
Sæt dem i ovnen i
ca. 20 min. 
 
Ælt kødet med salt
og peber, og form det til 2 bøffer. 
Brun dem på en varm
pande med olie, skru ned, og lad dem stege færdig ved middel varme i 3-4 min.
på hver side. 
 
Pisk mayonnaise og
fromage frais sammen, og tilsæt hakkede estragonblade. 
Smag til med
bearnaise-essens, salt og peber. 
 
Anret bøfferne på
varme tallerkner med fritter og evt. grønsager, og server den kolde bearnaise
til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin