
 
Hornfisken er især kendt for sine mange grønne ben. Den
grønne farve gør dem lette at finde, så man ikke risikerer at få et fiskeben
galt i halsen. Rul fisken nænsomt sammen, og damp den forsigtigt i kort tid, så
det hvide og smagfulde kød forbliver saftigt og lækkert. Vi serverer
forårsgrønt og kryddersmør til. 4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 15 min. 
 
# Hornfisk i fad: 
3-4 hornfiskefileter 
salt 
5 sorte peberkorn 
3 dl vand 
2 spsk æbleeddike 
8 tandstikkere 
 
Krydderurtesmør: 
75 g blødt smør 
peber 
1 bundt krydderurter (fx persille, kørvel, purløg, løvstikke
eller ramsløg) 
 
Tilbehør: 
1 spidskål 
1 bundt grønne asparges 
kogte kartofler 
*
 
Klip finnerne af hornfiskefileterne, og fjern evt. ben i
bugen. 
Skær fileterne i 8 nogenlunde ens stykker, og krydr dem med
salt og peber. 
Rul dem løst sammen, og hæft dem med en tandstik. 
Læg fisken i et ovnfast fad, læg peberkorn i fadet, og hæld
vand og eddike ved. 
Dæk fadet med alufolie, og bag fisken i en forvarmet ovn ved
200 °C i 15 min. 
 
Skyl krydderurterne, pluk dem, og hak dem fint. 
Rør dem med smør, og smag til med peber. 
Skær spidskålen i 8 både, og lad dem hænge sammen i stokken.
Læg kålen i en bredbundet gryde eller i en pande. 
Fyld lidt vand i bunden. 
 
Knæk enderne af aspargesene, og læg dem oven på kålen. 
Kog op under låg, og lad kål og asparges dampe i 4-5 min. 
Hæld vandet fra, og krydr med salt. 
Server fisken med dampede grønsager, kartofler og kryddersmør.
 
TIPS: Hornfisk har heldigvis to sæsoner, både forår og
efterår. Nyd den, mens den er her - det er en smagfuld fisk til en rimelig
pris. Hornfisk er også velegnede til både stegning og grill.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin