
 
garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver
kyllingen en pikant smag. Det søde punktum er en enkel dessert med hårde kager,
creme og friske kirsebær, der er i sæson netop nu. 
 
Indisk kylling med
yoghurt og rissalat
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 30 min. Kødet er
fryse-egnet. (4 personer) 
 
#
500 g kyllingebryst uden skind og ben 
3 dl græsk yoghurt 10% 
2-3 tsk garam masala (se tips) 
2 fed hvidløg (knuste) 
1 spsk frisk ingefær (fintrevet) 
1 spsk groft havsalt 
frisk koriander 
 
Rissalat: 
5 dl kogte ris (ca. 2½ dl rå ris) 
1 agurk (terninger) 
4-5 tomater (terninger) 
1 bundt forårsløg (snittet) 
2 spsk olie 
1 spsk hvidvinseddike 
Tilbehør: brød og feldsalat 
*
 
Tænd ovnen på 160 °C. 
Rør yoghurt sammen med garam masala, hvidløg, ingefær og
salt. 
Vend kyllingebrysterne i yoghurtblandingen og læg dem på en
bageplade med bagepapir. 
Sæt dem i ovnen i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt. 
 
Bland ingredienserne til rissalaten. 
 
Server den indiske kyllingeret med rissalat, brød og
feldsalat. 
 
TIPS: Rissalaten kan laves af en rest ris fra dagen før. Du
kan planlægge at koge ekstra ris og nyde dem varme den ene dag og bruge resten
i salat dagen efter. 
 
garam masala er et indisk blandingskrydderi, der kan købes i
velassorterede supermarkeder eller hos etniske købmænd 
Bland din egen Masala af 2 spsk korianderfrø, 1 spsk hel
spidskommen, 10 hele kardemommefrø, 2 cm kanelstang, 10 sorte peberkorn, 6 hele
nelliker. 
Rist alle krydderierne et par min. på en varm pande. 
Stød krydderierne i en morter eller krydderikværn. 
 

 
Kirsebær-dessert med
chokolade
Arbejdstid: 20 min. Trækketid: ca. 1 time. Ikke fryse-egnet.
(4 personer) 
 
#
300-400 g friske kirsebær 
(eller 250 g syltede kirsebær uden sten de smager ofte
kraftigere end friske) 
100 g mørk chokolade 
1½ dl piskefløde 
12 biscotti (hårde italienske kager, eller makroner) 
frisk rød basilikum 
*
Skyl kirsebærrene og udsten dem. 
Hak chokoladen groft. 
Pisk fløden til blødt skum. 
Bland kirsebær med chokolade og flødeskum. 
Anret cremen i portionsglas sammen med kagerne. 
Lad evt. desserterne trække i 1 time før servering. 
Pynt med basilikum. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin