
 
Møre
bøffer omvundet med noritang og serveret med sojasauce og grønsager. Desserten er
frisk ananas bagt med marengslåg. 
 
Japansk bøf
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: 20 min. 
 
#
1
plade noritang (japansk tang, kan udelades) 
4
okse-medaljoner eller tournedos 
1 spsk
sesamolie eller anden olie 
 
Sauce:
1
dl japansk sojasauce 
2 tsk
citronsaft 
1 tsk
majsstivelse 
et
drys sukker 
friskkværnet
peber 
 
Grønsager:
2
røde peberfrugter 
4-5
forårsløg 
100
g kinaradise 
1 spsk
sesamolie eller anden olie 
 
Tilbehør:
grøn
salat og kogte ris 
*
 
Rens
peberfrugterne, og skær dem i terninger. 
Rens
forårsløgene og snit dem fint. 
Skræl
kinaradisen, og riv den fint. 
Skær
tangen i 4 strimler i 2-3 cm's bredde, og vikl en strimmel rundt om hver bøf
som et bælte. 
Brun
bøfferne på en varm pande med olie, skru ned for varmen, og steg dem i 2-3 min.
på hver side. 
 
Pisk
sojasauce sammen med citronsaft, majsstivelse, sukker og peber i en gryde, og
bring det i kog under omrøring. 
Kog
saucen i ca. 4 min., og tag den af varmen. 
 
Steg
peberfrugterne i olie ved høj varme i 3-4 min., og tilsæt forårsløgene. 
Anret
bøfferne med grønsager, sauce, revet kinaradise, salat og friskkogte ris. 
 
TIPS:
Kinaradise kaldes også for daikon. Radisen er stor, og skal skrælles. Den kan
bruges rå i salater, revet og som stærkt tilbehør til kød og fisk, eller den
kan skæres i strimler, og steges i en wok. 
 

 
Ananas bagt med marengs
Hjemmets
bedste MAD 2015 oktober
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 15 min. 
 
#
1
ananas 
75
g smuttede mandler 
 
Marengs:
3
æggehvide r 
1 tsk
citronsaft 
175
g + 1 spsk flormelis 
 
Pynt:
frisk mynte 
*
 
Skær
skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i mindre stykker. 
Læg
ananasstykkerne i et jævnt lag i et ovnfast fad, og drys med mandler. 
Pisk
æggehvider, citronsaft og flormelis i en skål over kogende vand. 
Pisk
kraftigt, til æggemassen er ca. 65 °C varm. 
Tag
æggemassen af varmen, og pisk den kold og cremet med en elpisker. 
 
Fordel
marengsmassen i et jævnt lag over frugten, og sigt flormelis over. 
Sæt
fadet i ovnen under en varm grill i et øjeblik, til marengsen er lysebrun på
overfladen. 
Server
straks 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin