
 
Kylling og karry er en klassisk kombination. Denne suppe er
kogt på kyllingelår og krydret med karry. Det kolde karryflødeskum fremhæver
smagen. 
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 45 min. 
#
Kogt kylling: 
2 hele kyllingelår 
2 spsk salt pr. liter kogevand 
250 g suppeurter (fx 1 løg, 1 gulerod og 2 stilke
bladselleri) 
1 laurbærblad 
1 tsk hel sort peber 
1 tsk hel koriander 
2-3 kviste frisk timian 
 
Karrysuppe: 
2 løg 
50 g smør 
1-2 spsk stærk karry 
4 stilke bladselleri 
500 g melede kartofler 
 
Tilbehør: 
4 tykke skiver groft rugbrød 
1½ dl piskefløde 
lidt karry 
blade af bladselleritop 
*
Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld koldt vand på, så det
dækker. 
Bring gryden i kog, og skum urenheder væk. 
Tilsæt salt, og skum igen. 
Tilsæt suppeurter og krydderier, og kog ved svag varme i ca.
40 min., til kødet er mørt. 
Tag kyllingelårene op, og køl dem lidt af. 
Tag kødet af benene, og kasser skindet. 
Si suppen, og kog den ind til 1¼ liter ved kraftig varme. 
Pil løgene, og hak dem fint. 
Rens bladselleristilkene, og snit dem fint. 
Gem bladene til pynt. 
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. 
 
Steg løgene klare i smør. 
Tilsæt karry, og rist i et par min. 
Vend bladselleri og kartofler i, og tilsæt suppen. 
Giv det et opkog, skru ned, og lad suppen simre i ca. 20 min,
til grønsagerne er møre. 
 
Blend suppen jævn, kog den igennem, og smag til med salt og
karry. 
Tilsæt evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for
tyk. 
 
Varm kyllingekødet i suppen i et par min. 
Server med ristede rugbrødsterninger, flødeskum smagt til
med karry, og drys med blade fra bladsellerien. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin