
 
Denne kolde
kartoffelsuppe kaldes også Creme Vichyssoise. Den er opfundet af en fransk
køkkenchef på Ritz-Carlton Hotel i New York og opkaldt efter hans hjemby;
Vichy. Server gerne suppen med rugbrødschips eller ristet brød. 
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 25-30 min. Fryse-egnet. 4-6 personer 
 
# Ingredienser til Kartoffelsuppe kold eller
varm:
500 g kartofler 
2 porrer 
1 fed hvidløg 
1 spsk olie eller 15
g smør 
1,5 liter lys
bouillon 
2 dl piskefløde 
muskatnød 
salt og peber 
1 bundt purløg 
*
Sådan laves Kartoffelsuppe
kold eller varm:
Skræl kartoflerne og
skær dem i terninger. 
Rens porrerne og
snit dem fint (kun den hvide del). 
Pil hvidløgsfeddet
og snit det fint. 
 
Sauter porrer og
hvidløg bløde i olie eller smør og vend kartoflerne i. 
Tilsæt bouillon og
lad suppen simre, til alt er mørt - ca. 20 min 
 
Blend suppen sammen
med fløden og si den over i en skål. 
Smag til med revet
muskatnød, salt og peber.
Lad suppen blive
helt kold - du kan også servere suppen varm. 
 
Smag den kolde suppe
til igen og server den i små skåle eller glas med et drys fintklippet purløg. 
 
Tips: Lav dine egne
rugbrødchips: Skær rugbrød i meget tynde skiver med en skarp kniv eller på en
pålægsmaskine. Læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olie og
drys med flagesalt. Bag dem sprøde i ovnen ved 200 °C i 10-15 min. 
Afkøl på en rist og
opbevar i en kagedåse. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------