
 
Løg får en sødlig smag, jo længere tid de tilberedes. Til
denne tærte er de stegt møre i honning, der fremhæver smagen. 
Arbejdstid: 45 min. Stege/bagetid: 35 min. 4 personer 
 
#
Tærtebund: 
150 g hvedemel 
50 g grahamsmel eller rugmel 
1 tsk salt 
75 g smør 
3 spsk koldt vand 
 
Honningstegte løg: 
500 g løg eller rødløg 
1 spsk honning 
15 g smør 
5 stilke timian 
salt og peber 
 
Fyld: 
250 g ricotta 
1 lille dåse ansjosfileter i olie 
100 g små sorte oliven med sten 
4 stilke timian 
 
Tilbehør: salat 
*
 
Tærtebund: Bland de to slags mel og salt. 
Skær koldt smør i små stykker og smuldr det i melet. 
Tilsæt iskoldt vand og ælt dejen hurtigt sammen. 
Rul dejen ud på et melstrøet bord og læg den i en tærteform
(24-26 cm i diameter). 
Prik bunden med en gaffel og stil formen i køleskabet i 30
min. 
 
Honningstegte løg: Pil løgene og skær dem i både. 
Varm honning og smør på en pande og svits løgene heri, til
de falder sammen. 
Tilsæt hele timianstilke, salt og peber og lad løgene simre
på panden i ca. 30 min., til de er helt møre og klare. 
Rør en gang i mellem og tilsæt evt. lidt vand, hvis løgene
bliver tørre. 
 
Forbag tærtebunden i 15 min. ved 180 °C. 
Tag den ud af ovnen, smør den med ricotta og fordel løgene
oven på. 
Fordel herefter ansjoser og oliven på tærten og bag den i
yderligere 20 min. ved 180 °C. 
 
Drys med friske timian blade og server tærten varm eller lun
med en grøn salat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin