
 
Laksestykkerne
tilberedes i den lyse sauce sammen med frisk spinat og forårsløg. Saucen har et
strejf af citron, og retten rundes af med rejer og frisk løvstikke. 
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 15 min. 
 
#
2½ dl piskefløde
¾ dl hvedemel 
4 dl
grønsagsbouillon 
250 g laksefilet 
200 g spinat 
1 bundt forårsløg 
1 økologisk citron 
200 g rejer 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
1 håndfuld løvstikke
kogte nye kartofler 
*
 
PISK fløde og mel
sammen i en stor, bredbundet gryde. 
Spæd med bouillon,
og kog op under omrøring. 
Kog saucen sagte
under jævnlig omrøring i 5 min. 
 
SKÆR laksen i store
terninger (ca. 3x3 cm). 
 
SKYL og slyng
spinaten. Rens forårsløgene, og skær dem i stykker på 2-3 cm. 
 
KOG forårsløgene i saucen
i 2 min., og tilsæt ca. 1 tsk fintrevet citronskal. 
 
VEND forsigtigt
spinat og laks i saucen, mens den simrer, og varm igennem til spinaten begynder
at falde sammen. 
 
DRYS med rejer, og
lad derefter saucen simre i 1-2 min. uden at røre. 
Smag til med
citronsaft, salt og peber. 
 
DRYS lidt
grofthakket løvstikke over retten, og server med kogte kartofler. 
 
TIPS: Løvstikke er
en krydderurt, som smager af selleri, porre, persillerod og timian - derfor
kaldes den også bouillonurt eller maggiurt. Smagen kan være ret kraftig, så den
skal bruges med måde.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin