
 
Bag en lækker lasagne med frisk fisk. Vi har brugt
Iyssejfilet, men du kan også bruge torsk eller laks. 
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 40 min.
Fryseegnet 
 
#
500 g lyssejfilet 
salt og friskkværnet peber 
1 dåse hele, flåede tomater 
6-8 stilke bladselleri 
1 løg 
2 spsk olie 
2-3 fed hvidløg 
250 g friske lasagneplader 
 
Ostesauce: 
25 g smør 
2 spsk hvedemel 
½ liter mælk 
150 g mild fast ost (evt. halvdelen parmesan) 
et drys cayennepeber eller paprika 
 
Tilbehør: brød 
*
 
Skær fisken i mindre stykker, og krydr dem med salt og
peber. 
Hæld væden fra tomaterne, og hak dem. 
 
Snit bladselleri fint. 
Hak løget i små stykker, og steg dem klare i olie. 
Tilsæt knust hvidløg, bladselleri og tomater. 
Kog det igennem i nogle min. og krydr med salt og peber. 
Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem. 
Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad det koge i nogle
min. 
Riv osten, og tilsæt halvdelen. 
Smag saucen til med cayennepeber eller paprika. 
Læg lasagnen i et ovnfast fad; begynd med tomatsaucen, så et
lag med fisk, et lag ostesauce, et lag lasagneplader osv. Slut af med et lag
ostesauce. 
 
Bag lasagnen i ca. 30 min. ved 175 °C, til den er gennembagt
og gylden. 
Drys ost på toppen af lasagnen, og lad den smelte. 
Server med brød. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin