Logo

Mørbradgryde med æbler og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbradgryde med æbler og bacon

 

Denne mørbradgryde ligner måske ikke den, du kender. Retten har nemlig fået syrligt selskab af friske æbler, men indeholder stadig bacon, løg og svampe.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 25 min.

 

#

Mørbradgryde:

1 svinemørbrad

15 g smør eller 1 spsk olie

100 g bacon

2 løg

250 g champignon

2 røde æbler

2½ dl madlavningsfløde 8%

2 fed hvidløg

3-4 spsk hakket persille

 

Tilbehør:

½ savojkål

kogte ris eller perlebyg, rug eller spelt (beregn 1 dl rå ris/perler pr. person)

*

 

FJERN evt. sener og hinder fra mørbraden og skær den i 2 cm tykke skiver.

 

VARM smør eller olie på en pande, og brun kødet ved høj varme på begge sider.

Læg kødet på en tallerken.

 

SKÆR bacon i terninger, og hak løgene.

Steg dem gyldnebrune på panden.

 

SKÆR champignonerne i kvarte, og steg dem sammen med bacon og løg, til svampene er brune.

 

SKÆR æblerne i skiver, og bland dem med bacon, løg, svampe og kød på panden.

Tilsæt fløde og evt. presset hvidløg, og kog forsigtigt op.

Lad retten simre i 5 min., og smag til med salt og peber.

Spæd evt. saucen med vand, hvis den er blevet for tyk.

 

Tilbehør: Skær kålen i strimler, kom dem i en gryde med 1 dl vand, og krydr med salt.

Damp kålen i ca. 5 min., til den er mør med lidt bid.

 

LAD kålen dryppe af, og anret den på bunden af et fad.

Anret mørbradgryden ovenpå, og drys med hakket persille.

Server med kogte ris eller perler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbradbøffer med æbler og salvieÆbler og frisk salvie sætter pift på den danske klassiker: Mørbradbøf med bløde løg
• Grillet mørbrad med sommergrønt og kvarkroulade med jordbærTænd op i grillen til hyggelig gæstemad. Uden en grill, kan du brune mørbraden på en...
• Fyldt mørbrad med soltørrede tomaterSvinemørbrad er tit på tilbud. Fyld kødet med soltørrede tomater, pinje kerner og...
• Jordbærmilkshake 3Her er et dejlig sommerlækkeri, der ikke tager lang tid at lave
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?



Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?





Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os