
 
Mandlerne gør kyllingelårene dejligt sprøde, og den krydrede dip giver et kick! Her bliver du og børnene  glædeligt overrasket - hurtig og let opskrift
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 30 min. Fryse-egnede. 4 personer 
 
# Ingredienser til Mandelstegte kyllingelår
med dip:
12 kyllingeunderlår
(1200 g) 
1 dl hvedemel 
½ tsk tørret salvie 
½ tsk tørret timian 
½ tsk tørret oregano
2 æg 
75 g mandler hakkede
25 g smør 
salt og peber 
 
Chilidip: 
2 stk hel kardemomme
½ tsk hel
spidskommen 
½ tsk sorte
peberkorn 
1 frisk chili
finthakket
2 fed hvidløg
finthakkede
1 håndfuld frisk
koriander finthakket
2,5 dl græsk yoghurt
Tilbehør: salat fx
bønnesalat og evt. kartofler 
*
 
Sådan laves Mandelstegte
kyllingelår med dip:
Tænd ovnen på 220 °C.
Bland mel med
krydderier, salt og peber i en stor frysepose og læg kyllingelårene i. 
Vend posen rundt,
til alle lårene er dækket af kryddermel. 
Pisk æggene sammen
med 2-3 spsk vand. 
Ryst overskydende
mel af kyllingelårene og vend dem i æggene. 
Tag dem op en ad
gangen og vend dem i de hakkede mandler. 
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og fordel små smørklatter over dem. 
Sæt dem i ovnen i 20
min. 
Vend kyllingelårene
og steg dem ca. 10 min. mere. 
Server dem varme
eller lune med dip, salat og evt. kartofler. 
 
DIP: Knus
kardemommen og tag frøene ud. 
Rist frøene sammen
med spidskommen og peber på en tør pande et par min. 
Stød krydderierne i
en morter eller krydderimølle og rør dem sammen med chili (uden frø og
mellemvægge), hvidløg og koriander. 
Tilsæt yoghurt og
smag til med salt. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------ooo OÔO ooo -----------