
 
Det er både nemt og
billigt at servere muslinger derhjemme og efterhånden fås friske, rensede
muslinger i de fleste supermarkeder, hvis du altså ikke har en fiskehandler i
nærheden. 
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20-30 min. Koge/stegetid: 20 min. 
 
#
½ kg friske
muslinger (eller 1 dåse) 
1 lille løg 
1 fed hvidløg 
1-2 porrer 
300 g kartofler 
frisk timian 
1 spsk olie 
1 dl vand 
2 dl mælk 
salt og peber 
*
 
Rens muslingerne, og
kasser dem, der ikke lukker sig ved et let bank i bordet. 
Pil løg og hvidløg,
og snit dem fint. 
Rens porrerne, og
snit dem fint. 
Skræl kartoflerne,
og skær dem i terninger. 
 
Sauter løg, hvidløg
og timian bløde i en gryde med ½ spsk olie, og tilsæt muslinger og 1 dl vand. 
Damp dem under låg i
ca. 8 min til muslingerne har åbnet sig. 
Tag muslingerne op,
og si suppen. 
Tag evt. muslingerne
ud af skallerne. 
 
Sauter porrerne
bløde i en gryde med ½ spsk olie, og tilsæt kartoflerne. 
Vend rundt, og spæd
med suppen og evt. lidt vand så det akkurat dækker. 
Lad suppen simre,
til kartoflerne er møre. 
 
Tag ca ⅓ af
kartofler og porrer op, og blend dem med mælken. 
Rør puréen i suppen,
og varm det igennem. 
Tilsæt muslingerne,
og smag til med salt og peber. 
Server straks. 
 
TIPS: Hvis du vil
bruge muslinger fra dåse, tilsættes de blot til sidst.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin