
 
En god og mættende ret, som du kan twiste med forskellige
krydderier. Nordisk med frisk timian, indisk med karry eller italiensk med
basilikum, oregano, hvidløg og soltørrede tomater. 
Arbejdstid: 40 min. Stege/bagetid: ca. 45 min. Fryseegnet. 4-6
personer 
 
#
½ hvidkål 
2 løg 
50 g smør 
500 g hakket oksekød 
salt og friskkværnet peber 
100 g baconterninger 
2 æg 
½ liter piskefløde 
Tilbehør: 
fx kogte pillekartofler og hakket persille 
*
 
Skær stokken ud af kålen og snit kålen fint. 
Pil løgene og snit dem fint. 
 
Brun hvidkålen på en stor pande med 25 g smør evt. á et par
omgange. 
Læg den ene halvdel af kålen i et ovnfast fad. 
Brun kødet på den varme pande med resten af smørret. 
Krydr med salt og peber og fordel kødet over kålen i fadet. 
 
Steg bacon og løg gyldne på panden og fordel det over kødet.
Læg resten af kålen øverst i fadet. 
 
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og tilsæt evt. timian
eller andre krydderier. 
Hæld cremen over kål og kød og sæt fadet i ovnen ved 175 °C
i ca. 30 min. 
Dæk evt. fadet med bagepapir eller alufolie, hvis overfladen
bliver for mørk. 
Server retten rygende varm med kogte kartofler og
friskhakket persille.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin