
 
Søndagskyllingen
steges i ovnen med timian og hvidløg, rodfrugter og kartofler det hele i et
fad. Retten serveres med en kold sauce smagt til med sennep og citron. 
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
500 g rodfrugter (fx
knoldselleri, pastinak, gulerod, rødbede) 
250 g kartofler 
1 rødløg 
4 kviste frisk
timian 
2 fed hvidløg 
1 spsk olie 
2 hele kyllingelår 
salt og peber 
 
Sauce: 
2 dl græsk
yoghurt/fromage frais 
1 tsk dijonsennep 
1 tsk fintrevet
citronskal 
salt og peber 
*
 
Tænd ovnen på 200 °C
varmluft eller 225 °C alm. ovnvarme. 
Rens rodfrugter,
kartofler og rødløg og skær dem i grove stykker. 
Hak hvidløg og
timian. 
Vend grønsager og
kartofler sammen med halvdelen af timian- og hvidløgsblandingen, olie, 1 tsk
groft salt og friskkværnet peber i en bradepande med bagepapir. 
Sæt fadet i ovnen i
10 min. 
 
Krydr kyllingelårene
med resten af krydderiblandingen samt salt og peber. 
 
Vend rundt i
grønsagerne og læg kyllingelårene ovenpå. 
Sæt fadet tilbage i
ovnen i ca. 20 min. 
Rør saucen sammen og
server retten direkte fra bradepanden. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin