
 
Ratatouille
er en grønsagsstuvning fra Sydeuropa. Her er den brugt som fyld i en lækker grønsagstærte.
10-12
personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 1½
time. Bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet 
 
#
Tærtedej:
125
g smør 
175
g hvedemel 
1 æg
evt.
lidt koldt vand 
 
Ratatouille-fyld:
2
løg 
1
aubergine 
2
små faste squash 
2 spsk
olie 
2-3
fed hvidløg 
3-4
kviste frisk timian (eller en blanding af merian og oregano) 
1 spsk
vineddike (gerne balsamico) 
salt
og friskkværnet peber 
2
dl fløde eller sødmælk 
3 æg
250
g tomater 
*
 
Skær
koldt smør i små stykker, og smuldr dem i melet. 
Saml
dejen med sammenpisket æg og evt. vand. 
Tryk
dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskabet i ca. 45 min. 
Rul
dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter)
med dejen. 
Prik
bunden med en gaffel, og sæt tærteformen i køleskabet i 30 min. 
Læg
et stykke bagepapir på tærtedejen, og hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så
tærtebunden ikke hæver under bagning. 
Forbag
bunden ved 200 °C i 20 min. 
Fjern
indlægget. 
 
Pil
løgene, og skær dem i tynde skiver. 
Vask
aubergine og squash, og skær dem i terninger. 
Steg
løgene klare i olie. 
Tilsæt
knust hvidløg, aubergine og squash. 
Steg
under omrøring i 5-10 min. 
Krydr
blandingen med timian, eddike, salt og peber, og lad den køle af. 
Hvis
ratatouillen er meget våd, så hæld væsken fra eller kog den ind. 
Fordel
fyldet i den forbagte tærteform. 
Pisk
fløde sammen med æg, og hæld det over tærtefyldet. 
Læg
skiver af tomat på hele overfladen. 
 
Sæt
tærten i ovnen ved 200 °C i 20 min. 
Skru
ned til 175 °C, og bag videre i ca. 20 min, til tærtefyldet er stivnet. 
Nyd
tærten varm eller lun evt. med en frisk, grøn salat. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin