
 
Bag en lækker tærte med den franske grønsagsragout,
ratatouille, som fyld. Server f.eks. med lidt skinke, gedeost og salat. 
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 45 min. 
#
Dej: 
150 g hvedemel 
50 g grahamsmel 
1 tsk salt 
75 g smør + lidt til formen 
6 spsk koldt vand 
 
Fyld: 
1 løg 
1 squash 
1 aubergine 
1 rød peberfrugt 
2-3 spsk olivenolie 
400 g små tomater 
2 fed hvidløg 
salt og peber 
1 bundt basilikum 
3 dl cremefraiche 
2 æg 
2 spsk tomatpuré 
 
Forslag til tilbehør: 
1 skål grøn salat 
200 g parmaskinke og/eller 200 g blød gedeost 
*
Bland de 2 slags mel og salt. 
Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet. 
Tilsæt vand, og ælt dejen hurtigt sammen. 
Rul dejen ud, og kom den i en stor smurt tærteform. 
Prik bunden med en gaffel, og stil tærteformen i køleskabet
i 30 min. 
Tænd ovnen på 190 °C. 
 
Hak løget groft. 
Skær squash, aubergine og peberfrugt i terninger. 
Steg alle grønsagerne møre i olie i en stor gryde i ca. 15
min. 
 
Halver tomaterne, vend dem med grønsagerne, og smag til med
presset hvidløg, salt og peber. 
Hak basilikummen groft - tag lidt fra til pynt. 
Vend halvdelen af den hakkede basilikum i grønsagsblandingen,
og tag gryden af varmen. 
 
Bag tærtebunden i ovnen i 15 min. 
Pisk cremefraiche, æg, resten af den hakkede basilikum og tomatpure
sammen. 
Krydr med salt og peber. 
 
Fyld grønsagerne i tærtebunden, og bred æggemassen ud
ovenpå. 
Ryst tærten, så æggemassen fordeler sig mellem grønsagerne. 
Bag tærten i 30-40 min, til æggemassen er fast og gennembagt.
 
Pynt tærten med basilikumblade, og server med salat,
parmaskinke og/eller gedeost. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin