
 
Dette ristaffel er baseret på en herlig, krydret
kyllingeret. De små skåle med tilbehør sættes på bordet, så alle kan drysse
maden med det, de bedst kan lide. 
Arbejdstid: 35 min. Marineringstid: 1 time Kogetid: 45 min.
Kyllingeretten kan fryses. 4 personer. 
 
#
1 lille kylling 
2 limefrugter 
salt og peber 
1 løg 
3 fed hvidløg 
5 cm frisk ingefær 
1 spsk olie 
2 tsk stødt koriander 
1 tsk stødt spidskommen 
1 tsk stødt kanel 
2 tsk gurkemeje 
1 dåse kokosmælk 
3 citrongræs 
2 laurbærblade 
 
Tilbehør: 
2 bananer 
200 g frisk ananas 
1 dl rosiner 
1 dl kokosmel 
1 dl ristede peanuts 
2-3 spsk sambal oelek 
1 bundt frisk koriander 
kogte jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person) 
*
 
Skær eller klip kyllingen i 8 stykker (lårene i under- og
overlår og bryststykkerne i 2 dele). 
Vend kødet med limesaft, ½ tsk salt og lidt peber i en skål
og lad det marinere 1 time. 
 
Pil løg og hvidløg. Skræl ingefæren. 
Riv løget groft og riv hvidløg og ingefær fint. 
Svits det hele i en mellemstor gryde med olie. 
Bland koriander, spidskommen, kanel og gurkemeje og svits
det sammen med løgene i 15 sekunder. 
Hæld kokosmælk og 2 dl vand ved og giv det et opkog. 
 
Læg kyllingestykkerne i saucen og tilsæt citrongræs og
laurbærblade. 
Lad retten simre 45 min. under låg. 
 
Smag saucen til med salt. 
 
Skær banan og ananas i små stykker og læg dem i små skåle. 
Anret også rosiner, kokosmel, peanuts og sambal oelek (en
stærk chilisauce) i hver sin lille skål og stil den friske koriander i et glas.
 
Server kyllingeretten med kogte ris og alle de små skåle med
tilbehør, som man selv kan drysse over kyllingen ved bordet. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin