
 
Byd dine gæster på
en dejlig sommermenu, som ikke
kræver, at du står i køkkenet hele dagen. 
 
Roastbeef med grønsagsblanding
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 30 min. Trækketid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer) 
 
#
800 g okseinderlår
(eller tykstegsfilet) 
salt og peber smør 
 
Dressing: 
2 dl cremefraiche
18% 
3-4 spsk mayonnaise 
2 spsk hakket
persille 
2-3 tsk engelsk sauce
salt og peber 
 
Tilbehør: nye
kartofler 
 
Grønsager: 
250 g blomkål
(buketter) 
250 g broccoli
(buketter) 
15 g smør eller 1
spsk olie 
250 g ærter 
1 bdt rucolasalat 
*
 
Krydr kødet med salt
og peber. 
Steg det i gyldent
smør i en stegegryde, 7 min. på hver side. 
Husk, der er fire
sider i alt! 
Pak kødet i alufolie
og lad det trække 20 min. 
 
Dressing: Rør
cremefraiche med mayonnaise og tilsæt hakket persille. 
Smag til med engelsk
sauce, salt og peber. 
 
Skrub kartoflerne
rene og kog dem i velsaltet vand 8 min. 
Sluk for varmen og
lad dem trække færdige under låg ca. 8 min. 
 
Damp blomkål og
broccoli i lidt letsaltet kogende vand tilsat smør eller olie ca. 5 min. 
Tilsæt ærterne og
giv dem 1-2 min. 
 
Skær kødet i meget
tynde skiver og server med kartofler, grønsager, rucolasalat og den kolde
dressing. 
 

 
Fløderand med jordbær
Arbejdstid: 40 min.
Stivnetid: 2 timer. Ikke fryse-egnet. (4 personer) 
 
#
4 blade husblas 
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede) 
50 g sukker 
½ l kaffefløde 
½ stang vanilje 
1 dl piskefløde 
3 æggehvider (evt.
pasteuriserede) 
Tilbehør: 500 g
jordbær og sukker efter smag 
*
 
Læg husblassen i
blød i koldt vand 10 min. 
 
Giv fløden et opkog
med den flækkede vaniljestang. 
Pisk æggeblommer og
sukker skummende. 
 
Pisk vaniljefløden i
æggemassen. 
Knug husblassen fri
for vand og rør den i den lune creme. 
Lad flødeblandingen
køle af og næsten stivne i køleskab. 
 
Pisk æggehviderne
stive og pisk fløden til blødt skum. 
Vend begge dele i
flødeblandingen og fyld cremen i en skyllet randform. 
Lad fløderanden
stivne i køleskab et par timer. 
 
Rens jordbærrene og
skær dem i mindre stykker. 
Vend dem med en
smule sukker. 
 
Dyp hurtigt
randformen i en balje varmt vand og vend fløderanden ud på et fad. 
Fyld den med jordbær
og server. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin