
Pandestegt laks i
brud med grønne bønner, tomater og brød - lidt rå rødløg og frisk basilikum
giver salaten kant. 
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 8 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
 
# Ingredienser til Salat med stegt laks,
bønner og brød:
250-300 g laksefilet
2 spsk. olie 
2 tykke skiver lyst
brød uden skorpe 
250 g grønne bønner 
250 g små tomater
(gerne forskellige slags) 
1 lille rødløg 
frisk basilikum
eller oregano 
 
Dressing: 
1 spsk rødvinseddike
3 spsk olie 
salt og peber 
*
Sådan laves Salat
med stegt laks, bønner og brød:
Krydr laksen med
salt og peber og steg den på en varm pande med lidt olie i 1½-2 min. på alle
fire sider. 
Læg laksen på en
tallerken og tør panden af . 
 
Bryd brødet i
mundrette stykker og steg dem gyldne i resten af olien. 
Dryp af på
køkkenrulle. 
 
Skyl og nip bønnerne
og skær dem i mindre stykker på skrå. 
Blanchér dem i
kogende, letsaltet vand i 3-4 min. 
Læg straks bønnerne
i iskoldt vand og derefter til afdrypning i en sigte. 
 
Vask tomaterne og
skær dem i halve. 
Pil rødløget og skær
det i papirtynde skiver. 
 
Pisk dressingen
sammen i en stor skål og vend bønner, tomater, rødløg og brød i. 
Anret på to tallerkener
og læg brud af den stegte laks på toppen.
Drys med
krydderurter og server.
 
Tips: Steg evt. et
stykke laks ekstra, så du har til en lækker laksesalat til frokostekstra, så du
har til en lækker laksesalat til frokost - se opskrift på Laksesalat med
fennikel og rygeost. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------