
 
Farsen er rørt med revet citronskal, rosmarin og persille,
og de færdigstegte frikadeller er sat på spid sammen med smukke
tallerkensmækkere. 
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 30 min.
Frikadellerne er fryseegnede 
 
#
Frikadeller: 
500 g hakket kalve- og svinekød 
2 tsk groft salt 
2 æg 
1 dl finvalsede havregryn 
2½ dl mælk 
1 tsk friskhakket rosmarin 
2 spsk hakket persille 
1 tsk fintrevet citronskal 
friskkværnet peber 
smør og olie til stegning 
 
Kartoffelsalat med ærter: 
1 kg kogte kartofler 
3 dl ymer 
100 g god mayonnaise 
2 tsk sennep 
3-4 spsk fintsnittet purløg 
100 pillede ærter (ca. 500 g friske ærtebælge) 
 
Tilbehør: 
tallerkensmækkere (blomster) 
grøn salat 
tomater 
*
 
Rør kødet sejt med salt. 
Rør æg, havregryn og mælk i, og rør farsen smidig. 
Tilsæt krydderurter, citronskal og friskkværnet peber. 
 
Varm en pande med smør og olie. 
Form ca. 35 små frikadeller, og steg dem gyldne på begge
sider ved jævn varme (i alt ca. 15 min), til de er gennemstegte. 
 
Bland en dressing af ymer og mayonnaise, og smag til med
sennep, salt og peber. 
Tilsæt purløg og friskpillede ærter. 
Skær kartoflerne i skiver, og vend dem i dressingen. 
 
Server frikadellerne på spid (evt. med blomster på) med
kartoffelsalat og en blandet grøn salat med tomat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin