
 
De fleste husker da
Lady og vagabonden delte en portion spaghetti i den berømte Disney-tegnefilm.
Her er dog nok til to portioner. 
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
 
#
200 g hakket kød
(okse, svin eller kalv)
½ lille løg 
1 fed hvidløg 
1 æg 
1 skive lyst brød 
1 tsk revet
citronskal 
½ tsk oregano 
salt og peber 
50 g parmesanost 
Endvidere: 
2 spsk hvedemel 
1 spsk olie 
1 glas tomatsauce til
pasta 
200-250 g spaghetti 
parmesanost 
*
 
Pil løg og hvidløg
og hak dem fint. 
Ælt det sammen med
kødet og tilsæt æg, revet brød krumme, fintrevet citronskal, oregano, salt og
peber. 
Riv parmesanosten og
rør den i farsen. 
Form farsen til
kødboller og tril dem i mel. 
Brun dem på en pande
med olie 4-5 min. og tilsæt tomatsauce. 
Lad det simre 10-15
min. 
Kog pastaen "al
dente" (med bid) efter pakkens anvisning. 
Hæld pastaen på et
dørslag og anret med kødboller og sauce. 
Giv parmesanost til.
TIPS: Varmt hvidløgsbrød
er også lækkert til. 
Kog evt. din egen
tomatsauce: Steg lidt finthakket skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en
gryde med olie og tilsæt 1-2 dl vin. 
Kog det ind til det
halve og tilsæt 1 dåse hakkede eller purerede tomater; 2-3 tsk tørret oregano,
salt og peber. 
Lad saucen simre 15
min. og smag til med citronsaft, salt og peber. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin