
 
Brug
en rest kogte ris til denne ret. Har du ikke en rest, så begynd med at koge
risene. 
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 25
min. 
 
#
1 spsk
karry 
1 spsk
olie 
2
hele kyllingelår eller 4 overlår 
1
rødløg 
1-2
fed hvidløg 
1-2
æbler 
1 spsk
citronsaft 
1 spsk
olie 
1
dl hønsebouillon eller vand 
1
dl æblemost 
400
g kogte basmatiris (gerne fuldkorns, 150 g rå) 
 
Tilbehør:
frisk
koriander eller mynte 
syrnet
fløde eller cremefraiche 
*
 
Rør
karry og olie sammen, og gnid det godt ind i kyllingelårene. 
Pil
rødløg og hvidløg, og snit dem fint. 
Vask
eller skræl æblerne, udkern dem, og skær dem i tynde både. 
Vend
æblerne med citronsaft. 
Brun
kyllingelårene i en varm wok eller stor pande i 3-4 min. på hver side, og tag
dem op. 
Steg
rødløg og hvidløg i lidt olie, og læg kyllingelårene tilbage i wokken. 
Hæld
bouillon og æblemost ved, og lad det simre under låg i ca. 15 min. vend dem en
gang undervejs. 
 
Tjek,
om kyllingelårene er gennemvarme (75 °C målt med stegetermometer), læg dem på
en tallerken, og dæk med låg eller stanniol. 
Kog
væsken næsten ind, og tilsæt æblerne. 
Varm
igennem under omrøring i 2-3 min. 
Nulr
de kolde, kogte ris i wokken, og steg dem under omrøring i ca. 3 min., til de
er gennemvarme. 
Smag
til med karry, salt og peber. 
Server
kyllingelårene med de stegte ris, drys med krydderurter, og giv evt. lidt
syrnet fløde til.