
 
Den sennepsglaserede
skinke er en specialitet fra Sverige. Skinken kan være en del af julebordet
eller en middagsservering mellem jul og nytår. 
5-6 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge/bagetid: 1 time og 30 min. 
 
Juleskinke: 
1 kg juleskinke
eller bayonneskinke (sprængt og evt. røget) 
3 spsk stærk sennep 
2 spsk brun farin 
3 spsk rasp 
bredbladet persille 
 
Julesalat med
klementiner: 
2 stk julesalat 
4 klementiner 
1 granatæble 
75 g valnøddekerner 
 
Tilbehør: brød 
*
 
Kog skinken i ca. 60
min. ved svag varme. 
Brug evt. et
stegetermometer. 
Kog til centrumtemperaturen
er 60 °C. 
Lad skinken hvile i
kogevandet i 20 min. 
 
Snit julesalaten.
Pil klementinerne, og del dem i både. 
Skær et tyndt låg af
granatæblet ved at ridse gennem skallen hele vejen rundt. 
Løft låget af, og
rids granatæblets skal i 4-6 både, ved at følge de gule hinder. 
Bræk stykkerne fra
hinanden, træk den tynde hinde af kernerne, og skub kernerne ned i en skål. 
Bland
granatæblekerner med julesalat, klementinbåde og hakkede valnødder. 
 
Fjern skind og
overflødigt fedt på skinken, og læg den i et ovnfast fad. 
Smør en blanding af
sennep, brun farin og rasp i et jævnt lag på overfladen af skinken. 
Sæt fadet under en
varm grill i ovnen i ca. 10 min., til overfladen er gylden. 
Skær den glaserede
skinke i skiver, pynt med persille, og server med salat og brød. 
 
