
 
Lav
en blød og mættende tomatsuppe. Opskriften kalder på flåede tomater, som du
sagtens selv kan lave: Skær et kryds i toppen af friske, solmodne tomater, dyp
dem et øjeblik i kogende vand, og træk skindet af dem. 
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnet 
 
#
2 løg
3 spsk
olie 
2
fed hvidløg 
1 tsk
oregano eller timian eller rosmarin 
1
fennikel eller 4 stilke bladselleri 
2
dåser flåede tomater 
½
liter grønsagsbouillon 
1 spsk
balsamicoeddike 
salt
og friskkværnet peber 
Fyld:
200 g fuldkornspastahorn, makaroni eller andre små pastaer 
Tilbehør:
grøn pesto 
*
 
Pil
løgene, og hak dem. 
Steg
dem i en gryde med olie. 
Tilsæt
knust hvidløg og oregano. 
Skær
den grove top af fenniklen, og skær resten i små stykker. 
Steg
dem sammen med løgene i ca. 5 min. 
Tag
tomaterne op af tomatsaften, og skær dem i stykker. 
Kom
dem i gryden, og steg i nogle min. 
Tilsæt
bouillon, og kog i ca. 10 min. 
Blend
suppen, og tilsæt bouillon eller vand til passende konsistens. 
Smag
suppen til med balsamico, salt og peber. 
 
Kog
pastahornene efter pakkens anvisning. 
Dryp
dem af i en sigte, og rør pastaen i suppen lige før, den skal spises. 
Server
suppen rygende varm med grøn pesto. 
 
TIPS:
Du kan bruge 2 tsk vineddike og 2 tsk sukker, hvis du ikke har en balsamico.