
 
20
plus 20 minutter - så nemt er det at lave tomatsuppe i dag, og græske
hakkebøffer med tomatsauce i morgen. 
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25 min. Suppen er fryseegnet. 
 
#
2
store løg 
3
fed hvidløg 
2 spsk
olie 
1
stor dåse koncentreret tomatpuré (140 g) 
3
dåser flåede eller hakkede tomater 
1
liter vand 
400
g perlebyg 
¼
tsk cayennepeber eller ¼ tsk chiliflager 
salt
og peber 
1
bundt basilikum eller persille 
150
g bacon 
evt.
1 stilk bladselleri 
 
Tilbehør:
lune flûtes 
*
 
Pil
løg og hvidløgsfed og hak dem fint 
Svits
løgene i olien i en stor gryde i ca. 5 min. 
Tilsæt
hvidløg og tomatpuré, og svits et øjeblik. 
Tilsæt
tomater, og lad det hele simre under låg i 20 min. 
Rør
af og til. 
 
Blend
tomaterne til en glat puré. 
Tag
4 dl sauce fra til næste dag, og opbevar i køleskabet. 
 
Kom
resten af tomatsaucen tilbage i gryden, og tilsæt 1 liter vand, så den får
suppekonsistens. 
Kog
igennem, og smag suppen til med salt, peber og cayennepeber. 
 
Kog
bygperlerne 25 min. i en stor gryde letsaltet vand. 
Lad
dem dryppe af i en sigte. 
Tag
6 dl kogte perler fra til drys. 
Afkøl
resten, og gem dem i køleskabet til næste dag. 
 
Skær
bacon i små terninger, og steg dem gyldenbrune og sprøde på en pande. 
Vend
perlebyg med bacon, grofthakket basilikum og evt finthakket bladselleri. 
 
Anret
suppen i varme tallerkener eller skåle, og drys perlebyg-blandingen oven på
suppen. 
Server
med lune flûtes.