
 
Skinkebites er ½ cm
tykke strimler kød, skåret af den midterste reelle del af en skinkeklump. De
skal kun steges i alt 3 minutter. De kan erstattes af svinemørbrad. 
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen. 
 
#
400 g kartofler 
1 spsk olie 
250 g grønne bønner 
250 g skinkebites
(af skinkeklump eller svinemørbrad) 
1 spsk citronsaft 
1 spsk ahornsirup 
hvidløg 
salt og peber 
8 cocktailtomater 
*
 
Skrub eller skræl
kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte. 
Kog dem 6 min. i
vand (der kun lige dækker) tilsat 1 tsk olie og ½ tsk salt. 
 
Nip bønnerne og skær
dem evt. i mindre stykker. 
Læg dem ved
kartoflerne og lad det koge 4 min. mere. 
 
Krydr kødet med salt
og peber og brun det hurtigt på en varm pande med olie (ca 1½ min på hver
side).
Hæld kødet over på
en tallerken. 
Pisk citronsaft
sammen med ahornsirup, knust hvidløg, salt og peber. 
Vend de afdryppede
kartofler og bønner i dressingen sammen med kød og tomater i halve. 
Server straks. 
