Logo

Burgere med fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Burgere med fisk

Foran lakseburger med reje/ dildcreme og bagved torskeburger med hjemmerørt remoulade.

 

Server en lækker burger med fisk. Vi giver to opskrifter; en med laksefilet og en med hakket torsk.

 

Lakseburger med reje/dildcreme.

En rigtig lækkerbisken med sprødstegt saftig laks og en frisk dildcreme.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 8 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

275 g laksefilet

salt og peber

½ spsk olie

 

Reje/dildcreme:

1 dl cremefraiche 18%

½ rødløg (finthakket)

75 g pillede rejer

frisk dild (fintsnittet)

salt og peber

 

Endvidere:

2 boller/brød

2-4 salatblade

*

 

Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm pande med lidt olie 3-4 min. på hver side.

Reje/dildcreme: Rør cremefraiche sammen med rødløg, rejer og dild og smag til med salt og peber.

Rist brødet let.

Bryd laksen i flager og anret på brødet med salatblade og reje/dildcreme.

 

Torskeburger med remoulade

Her er brugt håndhakket fisk. Burgeren kan også tilberedes med fiskefars.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g torske- eller lyssejfilet

salt og peber

2 spsk hvedemel

smør og olie

 

Remoulade:

50 g mayonnaise

1 dl fromage frais eller cremefraiche

1 spsk dijonsennep

3 spsk hakkede cornichoner (eller syltede agurker)

1 spsk kapers

2 spsk finthakket løg

2 spsk hakket persille

salt og peber

 

Endvidere:

2 burgerboller

2-4 salatblade

evt. agurk og tomat

*

Remoulade: Rør mayonnaise og fromage frais sammen med dijonsennep og tilsæt alle de hakkede ingredienser.

Smag til med salt og peber.

Befri fisken for evt. skind og ben og hak den groft med en kniv eller i en foodprocessor.

Ælt det sammen med salt og peber og form det til 2 bøffer.

Vend dem i mel og steg dem på en pande med smør og olie 3-5 min. på hver side.

Anret i let ristede boller med salatblade og remoulade.

 

TIPS: Du kan også bruge færdigrørt fiskefars og stege som flade bøffer i stedet for som frikadeller.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Burgerboller med kærnemælkDisse burgerboller, der blandt andet indeholder kærnemælk og rugmel, er nemme at lave og...
• Sloppy Joes"Sloppy" er amerikansk og betyder sjusket. Trods navnet er Sloppy Joe en meget populær...
• Quinoa-grønsags-burgerDe grønne burgerbøffer er fyldt med smag, og serveret med en krydret avocadomos som...
• Nøddekræmmerhuse med kirsebærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!