Logo

Hakkebøf med appelsin-gremolata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøf med appelsin-gremolata

 

Her er saftige hakkebøffer fulgt af tykke balsamico-stegte rødløgsskiver og en frisk gremolata af hvidløg, persille og appelsinskal.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 18 min. Ikke fryseegnet.  2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g magert, hakket oksekød

2 rødløg

2 spsk balsamico

2½ spsk olie

1 fed hvidløg

1 bdt persille

1 usprøjtet appelsin

salt og peber

Tilbehør: bagte kartofler eller risotto

*

 

Ælt kødet sammen med lidt salt og peber og form det til to bøffer.

Pil rødløgene og skær dem hver i 4-5 tykke skiver.

Stik en tandstik igennem hver skive.

Læg dem i et fad sammen med bøfferne.

Pisk balsamico og olie sammen med lidt salt og peber og hæld det over.

Lad det trække 10-15 min.

 

Hak hvidløgsfeddet fint og bland det med 2-3 spsk hakket persille og fintrevet appelsinskal.

Dup bøfferne tørre og steg dem som på en varm pande med olie 3-4 min. på hver side.

Tag dem af panden og hold dem varme.

Steg løgene på panden 5-8 min.

Anret med appelsin-gremolata og det valgte tilbehør.

 

TIPS: Pres appelsinen og drik saften, under madlavningen.

Gremolata er den lækre blanding af hvidløg, citronskal og persille, som italienerne bruger til Osso Buco.

 

Se mere tilbehør her: kartofler, ris, dampede grønsager eller brød

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 560 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• MoussakaVi har slanket den klassiske moussaka og brugt hytteost i stedet for den fede, opbagte...
• Krydrede hakkebøfferHer får du hakkebøffer med krydderurter og spansk kartoffelsalat. Så sæt i gang...
• Spid med salatTilbered disse lækre spid med okse, lamme- eller svinekød - det du bedst kan lide
• Jordbærkage med rå jordbærmarengsEn skøn luftig lagkage med et strejf af citrus er her lagt sammen med en rå jordbærmarengs
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os