Logo

Kartoffelgratin med Danablu - Nem opskrift på lækkert tilbehør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelgratin med Danablu - Nem opskrift på lækkert tilbehør


Luksus-kartofler for voksne server som tilbehør til et stykke stegt kød eller fx til fyldte skinkeschnitzler. Nem opskrift på lækkert tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at nyde de skiveskårne kartofler bagt i ovnen med en god ost smuldret over

Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 35 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

500 g kartofler

1½ dl piskefløde

1 fed hvidløg

salt og peber

50 g danablu, brie eller anden god ost

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver.

Giv fløde og det hele pillede fed hvidløg et opkog og tilsæt salt og peber.

Tag hvidløgsfeddet op og vend kartoflerne i fløden.

Lad dem simre et 3-5 min. i gryden og hæld dem over i et smurt ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen 20 min.

Smuldr danablu over gratinen og bag den færdig ca. 10 min.

 

TIPS: Kan du ikke lide danablu, så brug en anden ost du synes om.

 

Kartoffelgratin med Danablu - Nem opskrift på lækkert tilbehørKartoffelgratin minder en del om flødekartofler. Derfor lyder det måske lidt misvisende i en danskers ører at kalde denne ret for gratin. For på dansk er en gratin en æggebaseret ret, som hæver, når den bliver bagt, lidt ligesom en soufflé – som fx blomkålsgratin. Men faktisk er en gratin en ret, der bliver gratineret. Gratineret betyder at give en gyldenbrun skorpe ved at udsætte den for stærk overvarme.

 

Se mere lækkert tilbehør her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydrede kartofler og kikærterFå kulør i kinderne med denne skønne kartoffelret med indiske krydderier. Alle tiders...
• Kartoffellasagne med gedeost og baconTynde kartoffelskiver bagt i lag med bacon, gedeost og rosmarin en dejlig vinterret...
• Fransk kartoffelgratin – opskrift fra alletiders bedste kogebogRetten hedder fransk kartoffelgratin, om den er fransk, ud over ’gratin’ er...
• Sherry fromage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!