Logo

Rødspættefileter bagt i papir

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rødspættefileter bagt i papir

 

God og nem aftensmad. Vi serverer en lækker kartoffelsalat med agurk som tilbehør til de saftige rødspættefileter.

Tænd grillen mindst ½ time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før man kan grille. Du kan i øvrigt sagtens tilberede de gode fiskepakker i ovnen.

Arbejdstid: 30 min. Koge- og grilltid: ca. 20 min. (+ tid til optænding af grill)

2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

300 g rødspættefileter (helt uden skind)

salt og friskkværnet peber

2 skiver lime

6 forårsløg

1 håndfuld dild

30-50 g smør

 

Kartoffelsalat med agurk:

500 g nye kartofler

1/3 agurk

200 g syrnet fløde 9% eller skyr

2 tsk dijonsennep

salt og peber

*

 

1. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne og kog dem i velsaltet vand 8 min.

Sluk for varmen og lad dem trække færdige under låg 8-10 min.

Lad dem køle af og skær dem i skiver.

Vask agurken, halve r den på langs og skrab kernerne ud.

Skær den i skiver.

Rør syrnet fløde eller skyr med sennep.

Vend kartofler og agurk i dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber.

 

2. Tænd grillen (eller ovnen på 225 °C) og læg to stykker bagepapir ovenpå to stykker alufolie - de skal være ca. 30x40 cm.

 

3. Skær hver fiskefilet i 2-3 stykker og fordel dem på de to stykker bagepapir.

Krydr fisken med salt og peber.

Læg 1 skive lime, fintsnittede forårsløg, smørklatter og dildduske oven på fisken.

Luk bagepapir og alufolie tæt.

 

4. Læg fiskepakkerne på den varme grillrist (eller i ovnen) og grill (eller bag) i ca. 10 min, til fisken er gennembagt.

Åbn forsigtigt en af pakkerne og mærk med en finger, om fisken er varm.

Server straks fiskepakkerne med kartoffelsalaten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 398 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• StjerneskudStjerneskud er en vaskeægte klassiker fra det danske smørrebrødskøkken. Når du tilbereder...
• Fisk og pasta i fadPasta i ovnen kan være andet end lasagne. Prøv denne pastaret med rødspætte, friske...
• Rødspættefilet dampet i hvidvinRødspætter er en uovertruffen lækker fisk, med masser af smag. I denne opskrift er de...
• Æble- og kanelisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os