Logo

Selleri røsti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Selleri røsti

 

Røsti af selleri med krydderurter smager så englene synger, og både børn og voksne er vilde med den. Spis den til morgenmad,...

 

Røsti (rösti) er en schweizisk kartoffelret, som oprindelig blev serveret til morgenmad, ligesom hash browns serveres i USA. Den laves traditionelt af store kogte kartofler, der rives og blandes med løg, salt og peber og nogen gange ost. Her har vi brugt rå kartofler blandet med knoldselleri og du kan sagtens bruge andre rodfrugter.

Arbejdstid: 15 min. Koge/stegetid: 20 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

200 g skrællet selleri

200 g skrællede kartofler

friske krydderurter (fx basilikum eller estragon)

1 spsk olie

salt og peber

*

 

Riv selleri og kartofler groft på et rivejern.

Tryk dem fri for væde og bland dem i en skål med salt og peber og evt. hakkede krydderurter.

Læg massen på en lille varm sliplet-pande med olie og pres det godt sammen.

Skru lidt ned for varmen og lad kartoffelkagen stege gylden.

Vend den ved hjælp af et grydelåg og lad den blive gylden på den anden side.

Steg den på panden i alt ca. 15 min. eller flyt den over på en bageplade og bag den færdig i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min.

 

Server røstien i trekanter som grøn ret fx med en grøn salat eller som tilbehør til stegt kød og fjerkræ.

 

TIPS: Tilsæt din røsti lidt bacon og parmesan, det er også godt.

 

Se mere lækkert tilbehør her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 1,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelsalat med bønnerVi har blandet masser at gode grønsager i denne sommerlige kartoffelsalat. Nyd den som...
• Janssons fristelseJanssons fristelse er en traditionel svensk ret, der både kan spises alene og som...
• KartoffelsalatDe nye kartofler er en af sommerens himmerigsmundfulde. Nyopgravede og nykogte findes der...
• Makrel fra Middelhavet + OsteklemmerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os