Logo

Arme riddere med blommekompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Arme riddere med blommekompot

 

Du kan trylle halvtørt brød til den fineste dessert med denne gode gammeldags opskrift.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 10 min.

 

#

1 æg

½ dl mælk

2 store skiver lyst brød

15 g smør

2 tsk stødt kanel

2 tsk perlesukker

citronmelisse

 

Blommekompot:

250 g friske blommer

50 g sukker

1 dl vand

1 stykke hel kanel

*

 

Skyl blommerne, udsten dem, og skær dem i både.

Kog dem med sukker, vand og kanel stang i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen, og lad kompotten trække i 20-30 min.

Pisk æg og mælk godt sammen, og dyp brødskiverne i cremen, til de har opsuget det hele.

Drys brødet med stødt kanel, og steg dem gyldne på begge sider på en pande med smør.

Drys med perlesukker, og server med lun blommekompot og lidt citronmelisse.

 

Arme riddere med blommekompot



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Blommemarmelade med valnødder 2Du skal prøve denne marmelade den smager lige skønt på ristet brød eller som tilbehør til...
• Blommechutney 5Friske blommer er gode til en krydret chutne½ Nyd som tilbehør til kolde og varme retter...
• Blommekage 2Kagen er bagt med bunden i vejret. Blommerne lægges i en lækker appelsinsirup under...
• Lune kirsebær 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!