Logo

Frøken Jensens kørvelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frøken Jensens kørvelsuppe


Her er en af Frk. Jensens klassikere, fra dengang hun var madskribent. Og opskriften holder endnu.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.

 

#

1 gulerod

1 porre

50 g smør

50 g hvedemel

1½ liter bouillon

 

Endvidere:

125 g friske hvide asparges (eller fra dåse/glas)

1 stort bdt kørvel

salt og peber

Tilbehør: brød

*

 

Rens og skræl urterne og skær dem i små stykker.

Steg dem blanke i en gryde med smør et par min. og vend melet i.

Spæd med bouillon og lad suppen koge igennem under omrøring.

Fjern skum på suppen og lad den simre, til urterne er næsten møre ca. 10 min.

Skræl de hvide asparges og knæk de træede ender af.

Skær asparges i mindre stykker og kog dem møre i suppen ca. 5 min.

Tilsæt masser af finthakket kørvel.

Smag til med salt og peber og server suppen i varme tallerkener med brød til.

 

Du kan også servere suppen med halve Smilende æg.

 

Se flere brød her: brød

Se de andre gode opskrifter på skønne supper her

 


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Familie kageServer som dessertkage til de store fester, men husk og lave meget for det bliver spist
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os