
 
En klassisk hakkebøf
smager bare godt sammen med en bagt kartoffel med lækker dressing og en helt
enkel salat. 
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time Ikke fryse-egnet (4 personer) 
 
#
4 bagekartofler (ca
1 kg i alt) 
 
Tatarsauce: 
75 g cornichoner 
1 spsk kapers 
½ bundt purløg 
8 stilke estragon 
6 spsk mayonnaise 
1 spsk dijonsennep 
2 dl skyr, fromage
frais eller cremefraiche
salt og peber 
 
Salat: 
1 salathoved 
4 tomater 
2 spsk olie 
2 spsk vineddike
eller frisk citronsaft 
200 g grønne ærter 
 
Hakkebøffer: 
500 g hakket oksekød
1 spsk olie eller
smør 
*
 
Skrub kartoflerne
godt og skær et kryds i toppen. 
Bag kartoflerne ca.
1 time ved 200 °C. 
 
Hak cornichoner og
kapers fint. 
Hak purløg. 
Pluk bladene af
estragonen og hak dem fint. 
Rør mayonnaise
sammen med sennep og skyr.
 
Rør cornichoner,
kapers, estragon og purløg i dressingen og smag til med salt og peber. 
 
Skyl og tør salaten
og pluk den i store stykker. 
Skær tomaterne i
både. 
Pisk olie og
vineddike sammen med salt og peber og vend salat, tomater og ærter med
dressingen. 
 
Form kødet til 4
bøffer og hak dem på begge sider med en kniv. 
Brun bøfferne i olie
eller smør på en varm pande, skru ned for temperaturen og steg bøfferne endnu
ca. 3 min. på hver side. 
 
Server de bagte
kartofler med tatarsauce, hakkebøffer og salat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin