Logo

Mørbradbøffer med hvldeblomst-gremolata og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbradbøffer med hvldeblomst-gremolata og asparges

 

Nyd hyldeblomsterne i deres korte sæson de kan bruges til meget andet end saft. Her giver de et sommerligt pift til nogle saftige mørbradbøffer.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 10 min.

 

#

300 g svinemørbrad

salt og peber

15 g smør

4 skiver lufttørret skinke (skagen, parma eller serrano)

 

Gremolata:

3 spsk persille

1 økologisk citron

2 hyldeblomstskærme

 

Grønsager:

2 tykke hvide asparges

6 grønne asparges

1 bundt radiser

1-2 spsk olie

 

Tilbehør:

nye kartofler syrnet fløde

*

 

SKÆR den afpudsede mørbrad i 4 bøffer, og krydr dem med salt og peber.

Brun dem hurtigt på en pande med smør, og tag dem af panden.

BLAND hakket persille med fintrevet citronskal og hyldeblomster (uden stilke).

 

LÆG en skive skinke på en tallerken, og drys med lidt gremolata.

Dup en mørbradbøf tør i køkkenrulle, læg den på, og luk skinken omkring kødet.

Læg den på en bageplade, og gentag med resten af bøfferne.

 

SKRÆL de hvide asparges, og skær dem i snitter kasser de nederste, træede ender.

Skyl de grønne asparges, og skær dem i snitter kasser de nederste, træede ender.

Rens radiserne, og skær dem evt. i halve eller kvarte på langs.

 

STEG de hvide asparges på en pande med olie i et par min.

Tilsæt grønne asparges og radiser, og steg ved middel varme, til de er møre, men stadig sprøde ca. 4 min.

Krydr med salt og peber.

 

SÆT mørbradrullerne under grillen i ovnen i ca. 5 min.

Anret dem opretstående med aspargesblandingen, og drys med resten af gremolataen.

 

SERVER med frisk kogte kartofler og syrnet fløde rørt med salt og peber.

 

TIPS: Gremolata er normalt betegnelsen for en blanding af finthakket citronskal, hvidløg og persille, der serveres til den italienske ret osso buco.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbrad Normandie og ProvencespidKød og grønsager på spid; Spidstegning går hurtigt og det er festlig mad både til hverdag...
• Mørbradspid med rygeostecreme og kornsalatBrug den samme marinade til både kornsalat og kød nemt og lækkert. Kun 30 minutter
• Svinekød Chow MeinHvis du tror at kinesisk mad er fed, så må du tænke om igen. Kinesisk mad indeholder meget...
• Muscovado-yoghurt iscreme med karamelspiralEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os