Logo

Mørbradbøffer med hvldeblomst-gremolata og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbradbøffer med hvldeblomst-gremolata og asparges

 

Nyd hyldeblomsterne i deres korte sæson de kan bruges til meget andet end saft. Her giver de et sommerligt pift til nogle saftige mørbradbøffer.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 10 min.

 

#

300 g svinemørbrad

salt og peber

15 g smør

4 skiver lufttørret skinke (skagen, parma eller serrano)

 

Gremolata:

3 spsk persille

1 økologisk citron

2 hyldeblomstskærme

 

Grønsager:

2 tykke hvide asparges

6 grønne asparges

1 bundt radiser

1-2 spsk olie

 

Tilbehør:

nye kartofler syrnet fløde

*

 

SKÆR den afpudsede mørbrad i 4 bøffer, og krydr dem med salt og peber.

Brun dem hurtigt på en pande med smør, og tag dem af panden.

BLAND hakket persille med fintrevet citronskal og hyldeblomster (uden stilke).

 

LÆG en skive skinke på en tallerken, og drys med lidt gremolata.

Dup en mørbradbøf tør i køkkenrulle, læg den på, og luk skinken omkring kødet.

Læg den på en bageplade, og gentag med resten af bøfferne.

 

SKRÆL de hvide asparges, og skær dem i snitter kasser de nederste, træede ender.

Skyl de grønne asparges, og skær dem i snitter kasser de nederste, træede ender.

Rens radiserne, og skær dem evt. i halve eller kvarte på langs.

 

STEG de hvide asparges på en pande med olie i et par min.

Tilsæt grønne asparges og radiser, og steg ved middel varme, til de er møre, men stadig sprøde ca. 4 min.

Krydr med salt og peber.

 

SÆT mørbradrullerne under grillen i ovnen i ca. 5 min.

Anret dem opretstående med aspargesblandingen, og drys med resten af gremolataen.

 

SERVER med frisk kogte kartofler og syrnet fløde rørt med salt og peber.

 

TIPS: Gremolata er normalt betegnelsen for en blanding af finthakket citronskal, hvidløg og persille, der serveres til den italienske ret osso buco.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Peberstegte medaljoner med mango-agurkesalat og myntedipDe pebrede mørbradbøffer serveres med en frisk salat og en kold sauce rørt af græsk...
• Kold citronmarineret mørbrad med salat og rygeostecremeKold, stegt svinemørbrad har en ren og delikat smag, der er perfekt til en anretning med...
• Grillspid med svinekød og salat og grillet frugt med råcremeI sommerweekender og i ferien er der tid til at grille. Brug eftervarmen til at grille...
• ValnøddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!