Logo

Muslingesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Muslingesuppe

 

Det er både nemt og billigt at servere muslinger derhjemme og efterhånden fås friske, rensede muslinger i de fleste supermarkeder, hvis du altså ikke har en fiskehandler i nærheden.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20-30 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

½ kg friske muslinger (eller 1 dåse)

1 lille løg

1 fed hvidløg

1-2 porrer

300 g kartofler

frisk timian

1 spsk olie

1 dl vand

2 dl mælk

salt og peber

*

 

Rens muslingerne, og kasser dem, der ikke lukker sig ved et let bank i bordet.

Pil løg og hvidløg, og snit dem fint.

Rens porrerne, og snit dem fint.

Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger.

 

Sauter løg, hvidløg og timian bløde i en gryde med ½ spsk olie, og tilsæt muslinger og 1 dl vand.

Damp dem under låg i ca. 8 min til muslingerne har åbnet sig.

Tag muslingerne op, og si suppen.

Tag evt. muslingerne ud af skallerne.

 

Sauter porrerne bløde i en gryde med ½ spsk olie, og tilsæt kartoflerne.

Vend rundt, og spæd med suppen og evt. lidt vand så det akkurat dækker.

Lad suppen simre, til kartoflerne er møre.

 

Tag ca ⅓ af kartofler og porrer op, og blend dem med mælken.

Rør puréen i suppen, og varm det igennem.

Tilsæt muslingerne, og smag til med salt og peber.

Server straks.

 

TIPS: Hvis du vil bruge muslinger fra dåse, tilsættes de blot til sidst.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.983 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her