Det er både nemt og
billigt at servere muslinger derhjemme og efterhånden fås friske, rensede
muslinger i de fleste supermarkeder, hvis du altså ikke har en fiskehandler i
nærheden.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20-30 min. Koge/stegetid: 20 min.
#
½ kg friske
muslinger (eller 1 dåse)
1 lille løg
1 fed hvidløg
1-2 porrer
300 g kartofler
frisk timian
1 spsk olie
1 dl vand
2 dl mælk
salt og peber
*
Rens muslingerne, og
kasser dem, der ikke lukker sig ved et let bank i bordet.
Pil løg og hvidløg,
og snit dem fint.
Rens porrerne, og
snit dem fint.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i terninger.
Sauter løg, hvidløg
og timian bløde i en gryde med ½ spsk olie, og tilsæt muslinger og 1 dl vand.
Damp dem under låg i
ca. 8 min til muslingerne har åbnet sig.
Tag muslingerne op,
og si suppen.
Tag evt. muslingerne
ud af skallerne.
Sauter porrerne
bløde i en gryde med ½ spsk olie, og tilsæt kartoflerne.
Vend rundt, og spæd
med suppen og evt. lidt vand så det akkurat dækker.
Lad suppen simre,
til kartoflerne er møre.
Tag ca ⅓ af
kartofler og porrer op, og blend dem med mælken.
Rør puréen i suppen,
og varm det igennem.
Tilsæt muslingerne,
og smag til med salt og peber.
Server straks.
TIPS: Hvis du vil
bruge muslinger fra dåse, tilsættes de blot til sidst.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin