
 
En lækker omelet er
hurtig mad til en eller to personer. HUSK: En omelet skal nydes helt
frisklavet. 
1 person.
Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 12 min.
 
#
Omelet: 
2-3 æg (delt i
blommer og hvider) 
2-3 spsk. mælk 
lidt salt og
friskkværnet peber 
15 g smør 
 
Tilbehør: 
2-3 skiver
lufttørret skinke 
2 små tomater 
125 g markchampignon
1 dusk frisk merian
(eller et lille drys tørret) 
Tilbehør: 
brød 
*
 
Steg skinkeskiverne
sprøde på en slip let pande -1-2 min. på hver side. 
Dryp dem af på et
stykke køkkenrulle. 
 
Rens svampene og
skær dem i kvarte. 
Skyl tomaterne, og
skær dem i halve. 
Steg dem på panden,
og krydr med salt, peber og merian. 
 
Pisk æggeblommerne
sammen med mælk, og krydr med salt og peber. 
Pisk æggehviderne
stive, og vend dem forsigtigt i æggeblommerne. 
 
Smelt smør på en
slip let-pande. 
Hæld æggemassen på
panden, læg låg på, og dæmp til svag varme. 
Steg i 8-10 min. 
 
Fold omeletten
sammen på midten, og nyd omeletten sammen med den sprøde skinke, svampe,
tomater og brød. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin