Logo

Smørristede kastanjer med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smørristede kastanjer med krydderurter

 

Kastanjer er på toppen i november. Friske kastanjer skal befries for både den hårde brune skal og den papiragtige frøskal. Det kan gøres på 3 måder: Se vores TIPS.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

500 g kastanjer

25 g smør

en håndfuld friske krydderurter (fx persille, basilikum, estragon)

salt og peber

*

 

SKÆR et kryds i kastanjerne, og kog dem i vand i ca. 5 min.

 

TAG gryden af varmen, tag en kastanje op ad gangen, og pil den.

 

RIST de pillede kastanjer på en pande med smør 10-15 min., og smag til med salt og peber.

 

TILSÆT hakkede krydderurter, og server som tilbehør eller som en selvstændig ret med brød til.

 

TIPS: Sådan ordner du kastanjer:

Du kan skære skrællen af med en skarp kniv.

Du kan skære et kryds i kastanjerne, og riste dem møre i ovn (30-40 min.) eller på en pande (20-25 min), og derefter fjerne skallerne, og endelig kan du give kastanjerne et opkog, og pille dem, mens de endnu er varme.

 

Smørristede kastanjer med krydderurter

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her