1 skalotteløg
 skal af ¼ usprøjtet appelsin
 skal af ¼ usprøjtet citron
4 spsk  ribsgelé
1 dl  portvin
 saft af 1 appelsin
 saft af ½ citron
1 tsk  fransk sennep
1 knsp. stødt ingefær
1 knsp. cayennepeber
Hak skalotteløget fint. Skyl appelsinen og citronen godt. 
Skær ¼ af skallen i smalle strimler. 
Kom løg og citrusskaller i en gryde sammen med 3 spsk  vand, og kog det et par min, til det er klart. 
Lad det dryppe godt af i en sigte. 
Varm portvin og ribsgelé op i en gryde, til geleen er smeltet. 
Lad det køle af. 
Pres saften af appelsinen og citronen. 
Bland den med portvin-ribsgeleen. 
Tilsæt løg og citrusskaller. 
Smag til med sennep, ingefær, cayennepeber og salt - bland godt. 
Hæld saucen i en skål og sæt den i køleskab mindst ½ time.
Tips: Serveres hovedsageligt til kolde vildtretter, men den klæ'r også andre kolde kødretter, fx svinekød.