Dette er en smagsfuld og mørk, lidt gennemtrængende sauce, der er god, til alt grillet kød, især svinekød.
Giver 450 ml
2 spsk solsikkeolie
1 løg, meget finthakket
1 fed hvidløg, knust
5 cm frisk ingefær, skrællet og fintrevet
400 g abrikoser i egen saft, fra dåse
3 spsk citronsaft
5 spsk brun farin
3 spsk mørk sojasauce
75 ml hvidvinseddike
2 spsk tomatpure
salt og friskkværnet sort peber
Varm olien på en pande af mellemstørrelse.
Kom løget i og lad det stege i 5 minutter, til det er blevet blødt og let brunet.
Kom hvidløget og ingefæren på panden og steg det i 1 minut til.
Hæld saften fra dåseabrikoserne i og gem den.
Kom abrikoserne, 2 spsk af saften og al citronsaften i en blender og blend det, til det bliver jævnt.
Kom abrikospureen i løgene sammen med de øvrige ingredienser og lad saucen simre i 25-30 minutter, indtil mængden er blevet reduceret og tykkere.
Den kan serveres varm eller kold.