Logo

Broget hverdagsgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Broget hverdagsgryde 

 
En god opskrift på hverdagsgryde fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4

 
# Ingredienser
2 dl finhakket løg
2 fed finhakket hvidløg
3 spsk olie
400-500 g hakket oksekød
3 dl langkornede ris
1-2 tsk paprika
½ tsk allehånde
evt. ¼ tsk cayennepeber
7-8 dl bouillon
1 pose dybfrosne majs, evt. med peberfrugt ca. 250 g
1 pose dybfrosne, fine ærter ca. 250 g
1 dåse henkogte tomater (½ kg ds)
salt, peber
PYNT: 1 peberfrugt.

 
* Tilberedning
Svits de finhakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare,
men kun let gyldne.
Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.
Tilsæt ris og krydderier og bland det hele godt.
Hæld bouillon og væden fra tomaterne ved retten og dæk gryden med låg.
Lad retten småsnurre under låg 20-30 min. Spæd evt. mere væske til.
Tilsæt majs, ærter og ituskårne dåsetomater.
Kog retten videre ca. 10 min uden låg. Smag retten til.

 
SERVERING:
Retten serveres i gryden. Tynde ringe af peberfrugt lægges over.

 
Variationer af retten:

 
NINJAS MILLIONBØF:
10 skalotteløg halveres og svitses i 3 spsk olie.
½ kg hakket flæskekød tilsættes, og der røres, til kødet har delt sig.
1 dåse flåede tomater med væde, 1 pakke dybfrosne bønner og
lidt vand tilsættes.
Retten krydres med salt, peber og lidt salvie og småkager
under låg 20-30 min. Serveres med løse ris.

 
PASTITSIO, græsk makaroni-ret:
350 g makaroni
3 spsk reven parmesanost
½ tsk reven muskatnød.

 
Kødsauce:
2 store finthakkede løg
½ kg hakket oksekød
2 fed hvidløg
salt, peber
½ kg ds tomater
1 lille ds koncentreret tomatpuré,
½ dl vand.

 
Ostesauce: se Musaka.
Kog makaroni i rigeligt velsaltet vand som angivet på pakken.
Hældes til afdrypning i en sigte og
blandes derefter med parmesanost og muskat.
Kødsaucen tilberedes som kødsauce, og ostesauce.

 
Et ovnfast fad/lille bradepande med høj kant smøres med olie.
Halvdelen af makaroni lægges i.
Kødsaucen fordeles over, så resten af makaroni, som derefter
dækkes med ostesaucen.
Retten gratineres midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15-20 min.
Serveres med grøn salat.

 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her